Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης,  κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις και τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί στο ΠΑΣΟΚ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτές οι ώρες είναι ώρες προβληματισμού και περισυλλογής, πρωτίστως γιατί πρέπει όλοι μας ανεξαιρέτως να κατανοήσουμε γιατί είχαμε αυτό το δυσμενές αποτέλεσμα στις 16 Σεπτεμβρίου.
Το ΠΑΣΟΚ στην 33χρονη ιστορική του πορεία γνώρισε πολλές δύσκολες και κρίσιμες καμπές. Είχε όμως πάντα μια πρωτόγνωρη δύναμη, αλλά και ωριμότητα να ξεπερνάει τις μεγάλες δυσκολίες, να ανασυντάσσεται και να προχωρά.
Δύναμη μας ήταν πάντα ο λαός. Αυτός στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις δύσκολες ώρες και μας τροφοδότησε με δύναμη και ελπίδες.
Ο λαός, οι φίλοι και τα μέλη του Κινήματος μας, θα είναι και πάλι αυτοί που μέσα από διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες, θα μιλήσουν και θα κρίνουν  πως και με ποιον θα πορευτούμε.
Αυτές τις ώρες προέχει η ενότητα του Κινήματος, η νηφαλιότητα, η σε βάθος πολιτική συζήτηση όχι μόνο για τα αίτια της ήττας, αλλά και για την πολιτική – ιδεολογική φυσιογνωμία της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Οι ενωτικές αποφάσεις του πρόσφατου Πολιτικού Συμβουλίου, βοήθησαν αρκετά στο να πέσουν οι τόνοι και η συζήτηση που οφείλει να γίνει, να πραγματοποιηθεί με πολιτικούς όρους. Να προχωρήσει δηλαδή μια συζήτηση πάνω σε θέσεις, προτάσεις και στρατηγικές.
Σε αυτή την μεγάλη, αναγκαία, δημιουργική, αλλά και ταυτόχρονα οδυνηρή συζήτηση, όλοι μας καλούμαστε να συμβάλλουμε και θα συμβάλλουμε με γόνιμο τρόπο.
Η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη έχασε μια μάχη στις 16 Σεπτεμβρίου, όχι όμως και τον «πόλεμο», γιατί η δική μας πορεία, ο δικός μας αγώνας, είναι μεγάλος και διαρκής. Γιατί μόνο η προοδευτική πλειοψηφία μπορεί να εγγυηθεί στο λαό, δίκαιη ανακατανομή εισοδήματος, κοινωνία αλληλεγγύης, δραστικό περιορισμό των κοινωνικών – οικονομικών ανισοτήτων, σοβαρές και αποτελεσματικές πολιτικές για το περιβάλλον.
Η νέα Κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε από την πρώτη κιόλας στιγμή ότι μόνο νέα δεν είναι και ανακυκλώνει παλιές αποτυχημένες πολιτικές, που και αυτές καταδικάστηκαν από το εκλογικό σώμα, με την απώλεια περίπου 4 μονάδων :

- Δεν τόλμησε και ούτε πρόκειται να τολμήσει, λόγω των ξεπερασμένων αντιλήψεων που έχει, να δημιουργήσει αυτοτελές και ισχυρό Υπουργείο Περιβάλλοντος, αγνοώντας προκλητικά τις ανάγκες που υπάρχουν και οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν μετά την Εθνική καταστροφή, ενώ κατουσίαν κατήργησε το Υπουργείο Αιγαίου με την ενσωμάτωσή του στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
- Παρακολουθεί απαθής την νέα έκρηξη ακρίβειας σε πολλά καταναλωτικά αγαθά που πλήττουν το ήδη συρρικνωμένο εισόδημα του κόσμου. Επίσης παρακολουθεί απαθής την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, χωρίς να παίρνει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό των συνεπειών στην Ελληνική οικονομία
- Πιάστηκε και πάλι στον ύπνο (όπως το 2004) με το θέμα των Σκοπίων, καθώς η αναγνώριση τους από τον Καναδά έρχεται την ώρα που προχωρούν οι διεργασίες στο ΝΑΤΟ για την ένταξη τους σε αυτό  κ.α.».